Wczoraj były hot-dogi, dziś bardziej wyszukanie. Tatar. Ale oczywiście nie ten mięsny tylko bardziej wariacja na jego temat w wersji wegetariańskiej. Nazwa może trochę na wyrost, ale skoro pod taką przepis funkcjonował w sieci to nie będę zmieniać. A tatar wegetariański to nic innego jak pomidor, cukinia i cebula.
Pomidora kroimy w pasterki, cukinię i cebulę kroimy w kostkę, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, zalewamy oliwą i skrapiamy sokiem z cytryny. Całość zakrywamy i wstawiamy na jakąś godzinę do lodówki. Po wyjęciu sypiemy na pokrojone pomidory, a całość posypujemy parmezanem. Połączenie pomidora, cukinii i cebuli - genialne! Bardzo mi smakowało.
U mnie z grzankami do zagryzania. Wino pominę milczeniem... Jedynie ładnie wyglądało, nic więcej.
Smacznego!
Kasia