Poniżej jedno z ostatnich dan śniadaniowych zainspirowane obecnością w lodówce szparagów. Przepis wyszukany w sieci; pokrojone szparagi zanurzamy na dwie minuty w gotującej wodzie, my wyłożyliśmy je na sitko i wraz z sitkiem zanurzyliśmy w garnku. W misce rozbijamy jajka, doprawiamy, dodajemy parmezanu.
Na przygotowane naczynie żaroodporne wykładamy kawałki podgotowanych szparagów, zalewamy je przygotowaną masą jajeczną i tak przygotowane wkładamy na 15 minut do piekarnika.
Danie bardzo smaczne i mało skomplikowane. Nie jest może specjalnie wyszukane, ale zawsze to odskocznia od standardowej jajecznicy.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIEzo4vRr7DmAjNSk4_53WkDqK10X8yBc9ceH_pcChDiIiPN2ZOZGmOb0DBMKxa35A2X_v1FF-k3VHr3_yuWx8ksjd2B-Nyg2N7cYBKuBDCoGsjzWmAsWnX1nZdtwsgz3jHRFVRzUO5DIE/s1600/2013-05-26+11.07.34.jpg)
Kasia